Η νόστιμη αλλαγή που «φρενάρει» έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Η νόστιμη αλλαγή που «φρενάρει» έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο

Εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε όλο τον κόσμο, με μια απλή και οικονομική εναλλακτική επιλογή στην καθημερινή μας διατροφή - Το συστατικό που νοστιμίζει το φαγητό μας αλλά αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μπορεί να αντικατασταθεί

210831104749_woman-food-salt-cook-1280x720
Η αντικατάσταση του επιτραπέζιου αλατιού με υποκατάστατο μειωμένου νατρίου και προσθήκη καλίου μειώνει σημαντικά τα ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου, εμφράγματος και θανάτου, υποστηρίζει μία από τις μεγαλύτερες μελέτες διατροφικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine, το υποκατάστατο αλατιού δεν είχε καθόλου επιβλαβείς επιδράσεις.

Τα υψηλά επίπεδα πρόσληψης νατρίου και τα χαμηλά επίπεδα πρόσληψης καλίου είναι συχνό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και συνδέονται εξίσου με υψηλή αρτηριακή πίεση και μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου. Η χρήση ενός υποκατάστατου αλατιού -όπου μέρος του χλωριούχου νατρίου αντικαθίσταται από χλωριούχο κάλιο- αντιμετωπίζει και τα δύο προβλήματα ταυτόχρονα. Τα υποκατάστατα αλατιού είναι γνωστό πως μειώνουν την αρτηριακή πίεση, αλλά οι επιδράσεις τους στις καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον θάνατο ήταν μέχρι τώρα ασαφείς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης