Υπέρταση: Η απλή θεραπεία που «ρίχνει» την πίεση στο 80% των ασθενών

Υπέρταση: Η απλή θεραπεία που «ρίχνει» την πίεση στο 80% των ασθενών

Ένα «τέσσερα σε ένα» χάπι αναδεικνύεται στην πιο ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπέρτασης - Ποιο είναι το «πολυφάρμακο» που εκτιμάται ότι ελέγχει αποτελεσματικά την υψηλή αρτηριακή πίεση

190621172958_pill
Η υπέρταση αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, αλλά η πλειοψηφία των ασθενών αποτυγχάνει να την θέσει υπό έλεγχο.

Μια νέα στρατηγική, όμως, που περιλαμβάνει ένα χάπι με τέσσερις διαφορετικές δραστικές ουσίες, αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματική στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, συγκριτικά με την κοινή πρακτική της μονοθεραπείας, δηλαδή της λήψης μιας μόνο δραστικής ουσίας.

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή αυτής της καινοτόμου συνδυαστικής φαρμακευτικής αγωγής για την αρτηριακή πίεση έθεσε υπό έλεγχο την υπέρταση στο 80% των συμμετεχόντων μέσα σε 12 εβδομάδες, συγκριτικά με το 60% της ομάδας ελέγχου που δεν είχε πρόσβαση σε αυτή τη θεραπεία. Τα ευρήματα της δοκιμής δημοσιεύθηκαν στο The Lancet.

Συνήθως οι γιατροί ξεκινούν την αντιϋπερτασική θεραπεία με ένα φάρμακο και στη συνέχεια εξετάζουν προσθήκες ή αλλαγές. Ωστόσο αυτή η στρατηγική συχνά αποδεικνύεται ανεπιτυχής στην πράξη, γι’ αυτό και τα ποσοστά ελέγχου της αρτηριακής πίεσης έχουν παραμείνει πεισματικά χαμηλά εδώ και δεκαετίες.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης