Τα φρούτα που καταπολεμούν τη φλεγμονή, ρίχνουν την πίεση και θωρακίζουν την υγεία

Τα φρούτα που καταπολεμούν τη φλεγμονή, ρίχνουν την πίεση και θωρακίζουν την υγεία

Πλούσια γεύση, έντονο χρώμα και πολλά θρεπτικά συστατικά συνοδεύουν έξι φρούτα που τρώμε κυρίως το καλοκαίρι – Μειώνουν την αρτηριακή πίεση, κρατούν υπό έλεγχο το βάρος και βελτιώνουν την υγεία των ματιών και του δέρματος

210817170315_fruit-apricot
Ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, κεράσια… Τα πυρηνόκαρπα φρούτα, δηλαδή αυτά που έχουν πυρήνα (καρπό) στο εσωτερικό τους, είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή, προστατεύοντας έτσι την υγεία και αντιμετωπίζοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά πέντε οφέλη που μπορούν να προσφέρουν αυτά τα φρούτα στην υγεία μας και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τα εντάξουμε άμεσα στη διατροφή μας.

Συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Μπορεί τα πυρηνόκαρπα φρούτα να μην είναι πλούσια σε κάλιο, όπως για παράδειγμα οι μπανάνες, αλλά προκειμένου να επιτευχθεί η συνιστώμενη πρόσληψη των 4.700 mg ημερησίως, ακόμα και αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ειδικά όταν κάποιος προσπαθεί να μειώσει την αρτηριακή του πίεση. Τα μέταλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση υγιών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθώντας το σώμα να αποβάλει το πλεονάζον νάτριο. Τα περισσότερα πυρηνόκαρπα φρούτα προσφέρουν το 6-9% των ημερήσιων αναγκών του ατόμου σε κάλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης