Πολλαπλή Σκλήρυνση – Συμπτώματα: Οι διατροφικές επιλογές που προφυλάσσουν

Πολλαπλή Σκλήρυνση – Συμπτώματα: Οι διατροφικές επιλογές που προφυλάσσουν

Για ακόμα μια φορά φαίνονται ευνοημένοι όσοι ακολουθούν κατά βάση μια χορτοφαγική διατροφή καθώς νέα ερευνητικά στοιχεία σε πειραματόζωα υποστηρίζουν ότι η χορτοφαγία και η εύρυθμη λειτουργία του εντερικού μικροβιώματος μπορούν να προφυλάξουν από τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης

210714133418_fytofagia
Από τη θωράκιση της καρδιακής μας υγείας μέχρι την νόσηση από κορωνοϊό, μια κατά βάση χορτοφαγική διατροφή φαίνεται ότι προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Σε αυτή τη μαρκοσκελή λίστα, οι επιστήμονες συμπληρώνουν άλλο ένα όφελος που λειτουργεί συνδυαστικά με την εύρυθμη λειτουργία του εντερικού μικροβιώματος και την ύπαρξη συγκεκριμένων βακτηρίων, που συνήθως λείπουν από τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, και μπορούν να μας προστατεύσουν έναντι της συγκεκριμένης νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα σε ζωικό μοντέλο από το Πανεπιστήμιο της Άιοβα ανέδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε ισοφλαβόνες, που ανήκουν στα φυτοοιστρογόνα, προστατεύει τα πειραματόζωα από συμπτώματα που προσομοιάζουν της πολλαπλής σκλήρυνσης. Οι ερευνητές όμως διαπίστωσαν ότι το θεραπευτικό όφελος υφίστατο όταν τα βακτήρια στο εντερικό μικροβίωμα των ποντικιών μπορούσαν να διασπάσουν τις ισοφλαβόνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης