Φλεγμονή: Η διατροφή που την καταπολεμά – Τα τρόφιμα κλειδιά

Αγαπημένα παραδοσιακά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση αποδεδειγμένα θωρακίζουν την υγεία μας, ενώ φαίνεται πως μας προστατεύουν και από τη φλεγμονή. Ανακαλύψτε τα

Μια διατροφή πλούσια σε προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την ποικιλομορφία του εντερικού μικροβιώματος και σταδιακά μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της φλεγμονής σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ.

Σε αυτή τη μικρή κλινική μελέτη, κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών μπήκαν 36 υγιείς ενήλικες που επιλέχθηκαν τυχαία και ακολούθησαν είτε μια διατροφή πλούσια σε προϊόντα ζύμωσης ή τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Στο τέλος της έρευνας, και οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα στο μικροβίωμα του εντέρου αλλά και στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Γνωστά και αγαπημένα τρόφιμα- προϊόντα ζύμωσης είναι το γιαούρτι και το κεφίρ, το ξινόγαλα και το τυρί cottage που έχει υποστεί ζύμωση. Όλα αυτά τα τρόφιμα συνέβαλαν στην αύξηση της ποικιλομορφίας του μικροβιωμάτος του εντέρου, με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν καταναλώθηκαν σε μεγαλύτερες μερίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr