Ώμος Κολυμβητή: Ένα επώδυνο σύνδρομο – Πώς αντιμετωπίζεται

Ώμος Κολυμβητή: Ένα επώδυνο σύνδρομο – Πώς αντιμετωπίζεται

Tι είναι ο ώμος του κολυμβητή, πώς μπορεί να προκληθεί και γιατί αποκαλείται έτσι; Ο κ. Κωνσταντίνος Ιντζόγλου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Συνεργάτης Μetropolitan General και Eξειδικευμένος Χειρουργός Γόνατος, Ώμου και Ισχίου εξηγεί το σύνδρομο πρόσκρουσης στον ώμο το οποίο δεν αφορά μόνο κολυμβητές

210702115720_shoulderdsda323232
Ο ώμος του κολυμβητή προκύπτει από την υπέρχρηση και τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις της άρθρωσης του ώμου, οι οποίες οδηγούν σε ερεθισμό και φλεγμονή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο και περιορισμό του εύρους της κίνησης. Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ενδαρθρική έγχυση στεροειδούς (κορτιζόνη).

Τι είναι ο ώμος του κολυμβητή;
Ο «ώμος του κολυμβητή» αφορά σε φλεγμονή των τενόντων που συνδέουν τους μύες που κινούν τον ώμο με τα οστά. Οι τένοντες του ώμου γίνονται φλεγμονώδεις λόγω πίεσης και τριβής ανάμεσα στα οστά (ακρώμιο και βραχιόνιο). Ο ώμος του κολυμβητή καλείται μερικές φορές και σύνδρομο πρόσκρουσης του ώμου ή και υπακρωμιακή πρόσκρουση. Η φλεγμονή επηρεάζει συνήθως τους τένοντες του στροφικού πετάλου του ώμου (ομάδα τενόντων και μυών γύρω από την άρθρωση του ώμου). Αυτοί οι τένοντες (υπερακάνθιος, υποπλάτιος, υπακάνθιος και ελάσσων στρογγύλος) μπορούν να πιέζονται στο ακρώμιο, το πάνω μέρος του οστού της ωμοπλάτης. Ο ώμος του κολυμβητή είναι δηλαδή ένας τύπος τενοντίτιδας του ώμου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης