Το workout που μας γυμνάζει και αποτελεί φυσικό αντικαταθλιπτικό

Το workout που μας γυμνάζει και αποτελεί φυσικό αντικαταθλιπτικό

Κέρδισε έδαφος μέσα στην πανδημία ενώ μας έφερε πιο κοντά στη φύση ξεχνώντας για λίγο τη βουή της πόλης. Η πεζοπορία δεν είναι μόνο μια απλή γυμναστική αλλά και ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Ανακαλύψτε όλα της τα οφέλη παρακάτω

210614212235_2121hiking
H πανδημία ήταν μια αφορμή να ξαναγνωριστούμε με τη μητέρα φύση, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια δραστηριότητα που γυμνάζει σώμα και πνεύμα: την πεζοπορία. Πόση διαφορά έχει όμως σε σύγκριση με το απλό περπάτημα στη γειτονιά μας; Η πεζοπορία σίγουρα είναι πιο απαιτητική, μιας και γίνεται στη φύση όπου το έδαφος δεν είναι επίπεδο, ενώ συνήθως υπάρχει κάποια αλλαγή στο υψόμετρο. Η Lindsay Bottoms, Λέκτορας της Φυσιολογίας της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire και με άρθρο της στο The Conversation παρουσιάζει τα οφέλη της.

Για την καλύτερη εμπειρία, χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό, όπως ειδικά παπούτσια, τα οποία είναι αρκετά πιο βαριά από τα καθημερινά μας παπούτσια, που διευκολύνουν όμως το περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος. Αυτές και μόνο οι αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους αλλά και στην υπόδηση είναι μια παραπάνω πρόκληση για το σώμα σας, το οποίο καίει περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το απλό περπάτημα σε ομαλό πεδίο. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με αριθμούς, στο γρήγορο περπάτημα με ταχύτητα περίπου 5 χλμ την ώρα χρησιμοποιείτε έως και τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια, ενώ στην πεζοπορία χρησιμοποιείτε περισσότερες από πέντε φορές την ενέργεια.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης