Κορωνοϊός – Ασθενείς: Οι παράγοντες που αυξάνουν την βαρύτητα της νόσου

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Οι παράγοντες που αυξάνουν την βαρύτητα της νόσου

Ασθενείς με καρδιοπάθειες διατρέχουν εώς και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό, γεγονός που μπορεί παρόλα αυτά να αντιστραφεί εάν προσέξουν περισσότερο την καρδιαγγειακή τους υγεία υποστηρίζει νέα έρευνα

210610212440_21212coroandere
Η υπέρταση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, οι καρδιοπάθειες και ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μόλις ορισμένες από τις προϋπάρχουσες καταστάσεις που συνδέονται με την βαρύτητα της Covid-19, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC). Υπάρχουν και καλά νέα όμως, καθώς σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας δρ. Stephanie Harrison από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ αρκετοί από τους παράγοντες κινδύνου για την καρδιαγγειακή νόσο, που σχετίζονται με σοβαρότερη νόσηση από τη λοίμωξη COVID-19, μπορούν να τροποποιηθούν. Τονίζει μάλιστα τη σημασία στρατηγικών από την ιατρική κοινότητα αλλά και την πολιτική προστασία με στόχο την ενημέρωση αλλά και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας για την αποφυσγή της βαρύτερης νόσησης από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, οι ασθενείς με καρδιοπάθειες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, έχοντας αυξημένες πιθανότητας νοσηλείας, αναπνευστικής υποστήριξης ακόμα και θανάτου από κορωνοϊό σε σύγκριση με τους ασθενείς χωρίς καρδιπάθειες. Ακόμα, έρευνες έχουν εξετάσει το κατά πόσο παράγοντες όπως το κάπνισμα και η υπέρταση, παράγοντες δηλαδή αυξημένου κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, συσχετίζονται με την βαρύτητα της νόσησης από κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης