Πόνος στη μέση: Η άσκηση που θα σας απαλλάξει από την ενόχληση

Πόνος στη μέση: Η άσκηση που θα σας απαλλάξει από την ενόχληση

Η δημοφιλής άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα, δυναμώνει τον κορμό και μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους στη μέση. Ανακαλύψτε την και εντάξτε την στο πρόγραμμα γυμναστικής σας

210519221001_plank
Μόλις μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα μας μπορεί να κάνει θαύματα και να διώξει τον πόνο, βελτιώνοντας την υγεία μας εν γένει. Eάν μάλιστα επικεντρωθούμε στο να δυναμώσουμε τον κορμό μας, η στάση του σώματός μας θα βελτιωθεί και θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον πόνο στη μέση. Για να το πετύχουμε αυτό, αρκεί μόνο να εντάξουμε στο πρόγραμμα γυμναστικής μας την άσκηση της σανίδας.

Η στάση της σανίδας, που μοιάζει με την αρχική φάση των γνωστών σε όλους push ups, γυμνάζει τους μύες του πυρήνα, τους βασικούς μύες δηλαδή στην περιοχή που συνδέει το πάνω μέρος του κορμού με το κάτω. Αυτοί περιλαμβάνουν τους κοιλιακούς μυες και εκείνους της πλάτης, των πλευρών, των γοφών και των γλουτών. Είναι προφανές λοιπόν ότι πρόκειται για μια άσκηση που βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του κορμού με στόχο τους λιγότερους πόνους στη μέση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης