Επανειλημμένες αποβολές: Η επικίνδυνη ηλικία – Η κατάλληλη αντιμετώπιση

Επανειλημμένες αποβολές: Η επικίνδυνη ηλικία – Η κατάλληλη αντιμετώπιση

Οι επανειλημμένες αποβολές είναι μια κατάσταση με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση για τις γυναίκες. Ο κύριος Πέτρος Δρακάκης, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγεί στο ygeiamou τα πιθανά αίτια των επανειλημμένων αποβολών, αλλά και τις μεθόδους αντιμετώπισης των υπογόνιμων ζευγαριών

200817145848_miscarriage_woman
Ο όρος αποβολή χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε αποτυχία κυήσεως να εξελιχθεί, η οποία καταλήγει σε εμβρυϊκό θάνατο και αυτόματη ή προκλητή έξοδο του νεκρού εμβρύου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως αυτόματη αποβολή ορίζεται η έξοδος των προϊόντων της σύλληψης πριν από την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, με βάρος εμβρύου μικρότερο των 500gr.

Οι εμβρυϊκές απώλειες αποτελούν δυστυχώς την πιο συχνή επιπλοκή της κύησης με συχνότητα η οποία φθάνει και μέχρι και 70% σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας και με επιβαρυμένο ιστορικό αν συνυπολογίσουμε και τις πολύ πρόωρες αποβολές. Αποτελούν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με σωματικά αλλά και ψυχολογικά επακόλουθα για τις γυναίκες αυτές. Ένα μεγάλο ποσοστό από τις εμβρυϊκές απώλειες παραμένει αδιάγνωστο καθώς συμβαίνει πριν από ή κατά τη χρονική στιγμή της επόμενης περιόδου. Το πραγματικό ποσοστό των αυτόματων αποβολών είναι άγνωστο, φαίνεται όμως ότι οι κλινικά αναγνωρίσιμες εμβρυϊκές απώλειες (με εμφάνιση μετά την 6η εβδομάδα της κύησης) κυμαίνονται από 10 – 15% την κυήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης