Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Το σύνδρομο που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ασθενείς

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Το σύνδρομο που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ασθενείς

Διαταραχές της διάθεσης, κόπωση και μια αποδιοργάνωση της καθημερινότητας λόγω γνωστικών διαταραχών βιώνουν αρκετοί ασθενείς κορωνοϊού αρκετές μέρες μετά την ανάρρωση τους. Οι επιστήμονες εξηγούν το μετά-COVID σύνδρομο

210512145023_210406213258_fatigue
Τα επιστημονικά στοιχεία μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ασθενείς αρκετές βδομάδες μετά την ανάρρωσή τους. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να εστιάζουν και ερευνούν αυτό το φαινόμενο, που το ονομάζουν μετά-COVID σύνδρομο, σύμφωνα κατά το οποίο οι ασθενείς εμφανίζουν διαταραχές της διάθεσης, κόπωση και γνωστικές διαταραχές και δυσκολεύουν την κοινωνική ζωή των ασθενών και την επιστροφή τους στην κανονική ροή της καθημερινότητάς τους. Η πιο πρόσφατη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Mayo Clinic που βρίσκεται στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύτηκε στο Mayo Clinic Proceedings.

Αν και η έρευνα αφορά μόλις 100 ασθενείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποτάστασης της κλινικής για ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό, σίγουρα προσθέτει ακόμα ένα λιθαράκι στο πλήθος προηγούμενων ερευνών για τα συμπτώματα που επιμένουν και την μακρά Covid-19. Οι ασθενείς συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκατάστασης την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου εώς 31 Δεκεμβρίου του 2020 και είχαν διάμεση ηλικία τα 45 έτη, ενώ το 68% ήταν γυναίκες. Η κατάστασή τους αξιολογήθηκε κατά μέσο όρο 93 ημέρες μετά τη μόλυνση από κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης