Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Η κίνηση που μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο

Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Η κίνηση που μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο

Σε φάρμακο της μακροζωίας και της γερής καρδιάς αναδεικνύεται η άσκηση ακόμη και για όσους έχουν ήδη υποστεί κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο

190424161121_fit_couple
Ακόμα μια έρευνα μεγάλης κλίμακας τονίζει τα οφέλη της άσκησης σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, επιβεβαιώνοντας ότι η σωματική δραστηριότητα είναι το «φάρμακο» για τη μακροζωϊα. Η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη, και ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγεικών νοσημάτων, όμως, τα ευρήματα μεγάλης κλίμακας έρευνας αποκαλύπτουν ότι εάν αυτοί ασθενείς αυξήσουν την συχνότητα της άσκησης, μειώνουν τις πιθανότητες καρδιαγειακών επεισοδιών αλλά και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η συγκεκριμένη έρευνα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι το δείγμα δεν αποτελείτο από άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά από ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως είναι όσοι πάσχουν από υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη και σακχαρώδη διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, μελετήθηκαν 88.320 άτομα από την υπάρχουσα μελέτης κοόρτης LifeLines. Οι συμμετέχοντες εκτός από τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν, συμπλήρωσαν και ερωτηματολόγια σχετικά με το ιατρικό τους ιστορικό και τον τρόπο ζωής τους και το κατά πόσο αυτός συμπεριλαμβάνει την τακτική άσκηση. Τα ερωτηματολόγια αυτά επαναλαμβάνονταν περίπου κάθε τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης