Aλλαγή ώρας: Πέντε αποτελεσματικές κινήσεις για να μην μας αποσυντονίσει

Aλλαγή ώρας: Πέντε αποτελεσματικές κινήσεις για να μην μας αποσυντονίσει

Πόσο επιβαρυντική μπορεί να είναι η αλλαγή της ώρας για τον ύπνο και την υγεία; Αρκετά απαντούν οι επιστήμονες. Δείτε πώς θα κάνετε αυτή τη μετάβαση ευκολότερη με πέντε απλές κινήσεις

190605172309_clock
Με την αλλαγή στη θερινή ζώνη ώρας υποδεχόμαστε την άνοιξη ρυθμίζοντας τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά, μια πρακτική που σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως απορυθμίζει το δικό μας βιολογικό ρολόι και επηρεάζει το σώμα μας. Με μια πρώτη ματιά, χάνοντας μια ώρα από τον ύπνο μας μπορεί να μη μοιάζει τόσο καθοριστική για την υγεία μας, όμως ο Δρ Michael Awad, επικεφαλής γιατρός της κλινικής ύπνου στο Northwestern Medicine στο Σικάγο, σημειώνει πως μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις, ειδικά για όσους κοιμούνται λιγότερο από επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ.

Δύο έρευνες αποκαλύπτουν με στοιχεία σε ποιο βαθμό επηρεάζεται η σωστή λειτουργία του οργανισμού μας: η πρώτη του 2020 στο Current Biology υποστηρίζει πως την πρώτη βδομάδα μετά την αλλαγή της ώρας τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα αυξήθηκαν κατά 6% και η δεύτερη στο Journal of Biological Rhythms (2018) παρατήρησε σημαντική αύξηση των γενικών ατυχημάτων και των έκτακτων περιστατικών στα νοσοκομεία μετά την αλλαγή της ώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης