Κορωνοϊός

Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Η διατροφή που μειώνει κατά 10% τον κίνδυνο

brain-1280x720

Τη διατροφή που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου αποκαλύπτουν οι ερευνητές επισημαίνοντας παράλληλα τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε για το καλό του... κεφαλιού μας

Τη διατροφή που προφυλάσσει από εγκεφαλικά επεισόδια ανακάλυψαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ειδικότερα, τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας έδειξαν ότι κατανάλωση τροφίμων φυτικής προσέλευσης και ο περιορισμός κατανάλωσης ραφιναρισμένων άλευρων και σακχάρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 10%.

Είναι ενδιαφέρον πως, η διατροφή με βάση τα φυτικά τρόφιμα φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο μόνο για τα ισχαιμικά και όχι αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια. Τα ισχαιμικά αποτελούν την πλειονότητα των εγκεφαλικών επεισοδίων, περίπου 85%, και συμβαίνουν όταν αποφράζεται η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Τα αιμορραγικά προκαλούνται εξαιτίας αιμορραγίας που συμβαίνει μέσα ή γύρω από τον εγκέφαλο (εγκεφαλική αιμορραγία).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης