Κοιλίτσα: Πότε αποτελεί τον Νο1 κίνδυνο για την καρδιά

Κοιλίτσα: Πότε αποτελεί τον Νο1 κίνδυνο για την καρδιά

Όχι, η «κοιλίτσα» δεν είναι αθώα. Μαρτυρά αυξημένο κίνδυνο για την καρδιά ιδιαίτερα των γυναικών πριν την εμμηνόπαυση. Και αν πιστεύετε οτι εξίσου κινδυνεύουν και όσοι είναι παχουλοί αλλά χωρίς κοιλιά θα εκπλαγείτε με την απάντηση των ειδικών

koilitsa
Για τις γυναίκες στα πρόθυρα της εμμηνόπαυσης, η κοιλίτσα δεν είναι αισθητικό πρόβλημα αλλά ζήτημα υγείας, διατείνεται νέα έρευνα που διαπίστωσε ότι το αυξημένο σπλαχνικό (ενδοκοιλιακό) λίπος πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Εντυπωσιακή ήταν και η αποκάλυψη πως το σύνολο του σωματικού βάρους δεν επηρεάζει τη σχέση αλλά είναι η εναπόθεση του λίπους που θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την καρδιαγγειακή υγεία. «Δύο γυναίκες μπορεί να έχουν τον ίδιο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) με διαφορετική εναπόθεση λίπους. Ωστόσο, αυτή που αποθηκεύει το λίπος στην κοιλιακή χώρα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από εκείνη που το αποθηκεύει φερ΄ειπείν στους μηρούς» εξήγησε η Δρ Samar El Khoudary, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης