Κορωνοϊός – Ασθενείς: Πότε μπορούν να υποβληθούν με ασφάλεια σε χειρουργικές επεμβάσεις

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Πότε μπορούν να υποβληθούν με ασφάλεια σε χειρουργικές επεμβάσεις

Μελέτη που έγινε σε 116 χώρες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι προτιμότερο να αναβάλλονται όταν ο ασθενής έχει διαγνωστεί με νόσο COVID-19 προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου. Διαβάστε για πόσες εβδομάδες πρέπει να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες επεμβάσεις

200714175015_surgery
Διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Anaesthesia καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όταν ένα άτομο έχει διαγνωστεί με νόσο COVID-19 θα πρέπει να αναβάλλει οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση για έως και επτά εβδομάδες αργότερα. Κι αυτό διότι δεδομένα από πραγματικά περιστατικά δείχνουν ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν εντός των πρώτων έξι εβδομάδων από τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο SARS-CoV-2, συσχετίστηκαν με αυξημένη θνησιμότητα.

Η μελέτη, με επικεφαλής τους Δρ. Dmitri Nepogodiev και Δρ. Aneel Bhangu από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσαν στοιχεία που είχαν συλλέξει συνολικά 15.000 χειρουργοί από 116 χώρες και τα οποία αφορούσαν 140.231 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση τον Οκτώβριο του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης