Lockdown: Κοιμόμαστε περισσότερο, αλλά κοιμόμαστε καλύτερα;

Lockdown: Κοιμόμαστε περισσότερο, αλλά κοιμόμαστε καλύτερα;

Αν και θεωρούμε πως το lockdown μετέτρεψε κάθε μέρα σε Σαββατοκύριακο και μπορούμε να κοιμόμαστε περισσότερες ώρες, η κατάσταση είναι αρκετά πιο περίπλοκη. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου εξηγούν τι αλλαγές έφεραν οι νέες συνθήκες στον ύπνο μας και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας

200903150856_sleep
Πάνω από έναν χρόνο η ανθρωπότητα βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας COVID-19, με έναν ιό δύσκολο, επίμονο και επικίνδυνο που έχει στοιχίσει ζωές, χαμένα εισοδήματα, κακή ψυχολογία, αλλαγές στις κοινωνικές σχέσεις και στον ύπνο. Οι άνθρωποι στην πανδημία και τα lockdown που εφαρμόζονται για την αναχαίτισή της έχασαν τον ύπνο τους ή, για την ακρίβεια, ξέχασαν πώς είναι ο καλός ύπνος.

Οι Jakke Tamminen και Rebecca Crowley, Λέκτορας και υποψήφια διδάκτωρ αντίστοιχα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εξηγούν σε πρόσφατο άρθρο τους αυτό που επιβεβαίωσαν δύο πρόσφατες μελέτες σε Ευρώπη και Νότια Αμερική και που έχουμε όλοι παρατηρήσει ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα: τα lockdown άλλαξαν τον ύπνο μας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης