Κόπωση από τις τηλεδιασκέψεις: Τέσσερις τρόποι να την ξεπεράσουμε

Κόπωση από τις τηλεδιασκέψεις: Τέσσερις τρόποι να την ξεπεράσουμε

Η πανδημία έφερε το γραφείο στο σπίτι και τα meetings μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Όσο περισσότερο όμως μένουμε συνδεδεμένοι σε πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων όπως το Zoom, τόσο πιο κουρασμένοι νιώθουμε. Ας δούμε πώς μπορούμε να το ξεπεράσουμε

210224171224_zoom
Η πανδημία έφερε το γραφείο στο σπίτι και τα meetings πίσω από μια οθόνη υπολογιστή. Όσο περισσότερο όμως μένουμε συνδεδεμένοι σε πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων όπως το Zoom, τόσο πιο κουρασμένοι νιώθουμε σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Ο καθηγητής Jeremy Bailenson, ιδρυτής και διευθυντής του Stanford Virtual Human Interaction Lab (Εργαστήριο εικονικής ανθρώπινης αλληλεπίδρασης του Stanford) εξέτασε τις ψυχολoγικές επιπτώσεις των ατέλειωτων καθημερινών ωρών μέσα σε αυτές τις πλατφόρμες, η χρήση των οποίων εκτοξεύθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων και την αύξηση της τηλεργασίας. Στο πρώτο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Technology, Mind and Behavior, ο Bailenson εντόπισε τέσσερις συνέπειες των συνεχόμενων τηλεδιασκέψεων και τονίζει ότι συμβάλλουν στο συναίσθημα που ονομάζει ως «ζουμ κόπωσης» (Zoom fatigue).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης