Άγχος: Μην το αφήσετε να καταστρέψει τη σχέση σας – Τι να κάνετε

Άγχος: Μην το αφήσετε να καταστρέψει τη σχέση σας – Τι να κάνετε

Μια σχέση έχει τη δύναμη να αλλάξει προς το καλύτερο έναν άνθρωπο και να τον κάνει να κατανοήσει ότι το άγχος δεν χρειάζεται πρωταγωνιστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής του

201113193753_couple
Το άγχος είναι μια συναισθηματική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει αισθήματα φόβου, πανικού, παραίτησης, ανησυχίας, έντασης. Ο άνθρωπος νιώθει πως δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο των σκέψεων του, των αντιδράσεων του, του εαυτού του. Αυτό φυσικά και επηρεάζει διάφορους τομείς της καθημερινότητάς του και της ζωής του. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και αυτός των σχέσεων. Το άγχος επιδρά πάνω στη σχέση του ανθρώπου με το σύντροφό του και μπορεί μέχρι και να την καταστρέψει.

Το άγχος εντείνει τον φόβο. Δημιουργεί στον άνθρωπο μια αμυντική στάση απέναντι τόσο στον εκάστοτε σύντροφο, όσο και στην ίδια τη σχέση μαζί του. Αναπτύσσεται συχνά καχυποψία, έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην επικρατεί ηρεμία και ικανοποίηση αλλά μια μόνιμη ανησυχία. Ο άνθρωπος που υποφέρει από άγχος δεν απολαμβάνει τις στιγμές της σχέσης του, αλλά αναλώνεται σε αρνητικές σκέψεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης