Ημικρανία: Πόσα φλιτζάνια καφέ πυροδοτούν μια κρίση κεφαλαλγίας

Ημικρανία: Πόσα φλιτζάνια καφέ πυροδοτούν μια κρίση κεφαλαλγίας

Αν και το ένα με δυο φλιτζάνια καφέ την ημέρα δεν φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες ημικρανικής κρίσης, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πιθανότητες αυτές αλλάζουν σε περίπτωση που τα φλιτζάνια αυξάνοντα. Δείτε τι υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη

190604202701_hmikrania3
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine, ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess (BIDMC), το Νοσοκομείο Brigham and Women’s και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Πανεπιστημίου Harvard αξιολόγησαν τον ρόλο των καφεϊνούχων ροφημάτων ως δυνητικό παράγοντα πυροδότησης μιας κρίσης ημικρανίας.

Υπό την καθοδήγηση της Elizabeth Mostofsky, ερευνήτριας στη Μονάδα Καρδιαγγειακής Επιδημιολογίας του BIDMC, οι επιστήμονες βρήκαν ότι στους ασθενείς που βιώνουν κρίσεις ημικρανίας, ένα με δύο φλιτζάνια καφεϊνούχων ροφημάτων δεν σχετίζονταν με τους πονοκεφάλους την ίδια ημέρα, αλλά τρία ή περισσότερα ενδεχομένως να σχετίζονταν με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης ημικρανίας και κεφαλαλγίας την ίδια ή την επόμενη μέρα από την κατανάλωση των ροφημάτων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης