Γραμμή Στήριξης 10306: Γιατί καλούν οι περισσότεροι – Τι μας φοβίζει πιο πολύ από τον κορωνοϊό

Γραμμή Στήριξης 10306: Γιατί καλούν οι περισσότεροι – Τι μας φοβίζει πιο πολύ από τον κορωνοϊό

Μεγαλύτερο φόβο για το αύριο, θυμό, και αύξηση κλήσεων από ασθενείς με Covid-19, καταγράφει η γραμμή υποστήριξης 10306. Η υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο υπεύθυνος της γραμμής κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης και ψυχολόγοι αναφοράς μιλούν στο ygeiamou.gr για τη γραμμή - στήριγμα και τη «μορφολογία» των χιλιάδων κλήσεων

201120171327_grammi1
Ο φόβος για τον κορωνοϊό έχει δώσει τη θέση σε φόβο για το αύριο σε οικονομικό επίπεδο, θυμό, αίσθηση μοναξιάς, απόγνωσης και αποξένωσης, και συνολικού περιορισμού ελευθερίας, όπως αποτυπώνεται στις χιλιάδες κλήσεις που δέχεται εν μέσω του δεύτερου lockdown που διανύουμε η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση ως δίαυλος επικοινωνίας για πολίτες που αναζητούν ψυχικό καταφύγιο, στήριγμα και πυξίδα.

Η γραμμή υποστήριξης δέχεται πλέον και αυξανόμενες κλήσεις από ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο COVID-19, τους οποίους διακατέχει πανικός και άγχος για το πώς θα εξελιχθεί η υγεία τους ταυτόχρονα με ενοχή και φόβο για το ενδεχόμενο να έχουν μεταδώσει τον ιό σε κοντινά τους πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης