Οι SOS τροφές που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού

Οι SOS τροφές που δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού

Τις ημέρες αυτές είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προσέχουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας, αφού οι εποχικές ιώσεις και φυσικά ο κορωνοϊός καραδοκούν. Τι πρέπει να τρώμε, λοιπόν, για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;

201120153240_diet
Βρισκόμαστε για τα καλά στην περίοδο των εποχικών ιώσεων και το ζήτημα της θωράκισης της άμυνας του οργανισμού είναι πιο καίριο από ποτέ. Ο ρόλος της διατροφής είναι καθοριστικός ως προς αυτή την κατεύθυνση καθώς μια επαρκής και ποιοτική διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, φυτοχημικές ενώσεις, πρεβιοτικά και προβιοτικά, είναι ύψιστης σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γιατί όμως η διατροφή κατέχει τόσο καθοριστικό ρόλο και σε αυτή την πολύ σημαντική παράμετρο της υγείας μας; Γενικότερα, ο υποσιστισμός (δηλαδή η κακή θρέψη) που προκύπτει από ελλειπή θερμιδική πρόσληψη ή πολύ μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης, καθώς και η εκδήλωση ανεπάρκειας σε βασικά θρεπτικά συστατικά φαίνεται να σχετίζονται με εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Από την άλλη πλευρά, η παχυσαρκία μπορεί να συμβάλει στην πυροδότηση χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης