Έμφραγμα Μυοκαρδίου: Πώς συμπεριφέρονται οι ασθενείς εν μέσω πανδημίας

Έμφραγμα Μυοκαρδίου: Πώς συμπεριφέρονται οι ασθενείς εν μέσω πανδημίας

Ασθενείς με συμπτώματα εμφράγματος του μυοκαρδίου θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να προσεγγίζουν τις νοσοκομειακές δομές για άμεση αντιμετώπιση, καθώς τα νοσοκομεία έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να προφυλάξουν από τον κορωνοϊο όλους όσους προσέρχονται σε αυτά . Ο κ. Γεράσιμος Σιάσιος καθηγητής καρδιολογίας μας ενημερώνει

191230111900_emfragma
Από τις αρχές του 2020 η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μία πανδημία προερχόμενη από τον ιό SARS-CoV-2 με πρωτοφανείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Οι εκδηλώσεις της νόσου (COVID-19) από αυτόν τον κορωνοϊό δεν περιορίζονται βεβαίως στο αναπνευστικό σύστημα αλλά σε πληθώρα συστημάτων συμπεριλαμβανομένου του καρδιαγγειακού συστήματος.

Έχει αποδειχθεί ότι ο ιός αυτός εισέρχεται στα κύτταρα μέσω των υποδοχέων αγγειοτενσίνης 2 οι οποίοι εκφράζονται σε πλήθος οργάνων όπως την καρδιά και τα αγγεία. Οι καρδιολογικές επιπλοκές που σχετίζονται με τη νόσηση από COVID-19 περιλαμβάνουν τον οξεία μυοκαρδιακή βλάβη, τη μυοκαρδίτιδα, τις αρρυθμίες, την καρδιογενή καταπληξία, τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και βέβαια το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης