Κολίτιδα: Η διατροφή που επιδεινώνει τα συμπτώματα

Πρόσφατη έρευνα κομίζει νέα στοιχεία σχετικά με τον ρόλο των σακχάρων στην επιβάρυνση των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου όπως η κολίτιδα αλλά και τις αλλοιώσεις που επιφέρουν στο εντερικό μικροβίωμα

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα αναδεικνύει νέα μελέτη από το UT Southwestern Medical Center ως τα πλέον ακατάλληλα για όσους πάσχουν από κολίτιδα. Μάλιστα, η γλυκόζη που βρίσκεται στο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει τις αρνητικές επιπτώσεις μιας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά σε ασθενείς με κολίτιδα. Τα νέα ευρήματα φωτίζουν περισσότερο τη σχέση της κατανάλωσης σακχάρων με τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου που προκαλεί διάρροια, κοιλιακό άλγος και αιμορραγία από το ορθό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr