Η πιο αποτελεσματική προπόνηση για κάψιμο λίπους και απώλεια βάρους

Ποιοι είναι οι λόγοι που καθιστούν την προπόνηση αντίστασης τόσο αποτελεσματική στην απώλεια βάρους; Διαβάστε τα οφέλη της επίδρασης after-burn, το πρόγραμμα που ενδείκνυται περισσότερο για απώλεια λίπους και χτίστε ένα σώμα υγιές και δυνατό

Η άρση βαρών, γνωστή και ως προπόνηση αντίστασης, εξασκείται εδώ και αιώνες ως τρόπος ενίσχυσης της μυϊκής δύναμης. Έρευνες δείχνουν ότι η προπόνηση αυτη, είτε γίνεται με το βάρος του σώματος, με λάστιχα ή μηχανήματα, όχι μόνο βοηθά στην αύξηση της δύναμης, αλλά βελτιώνει και τον όγκο των μυών, εξισορροπώντας την απώλεια που σχετίζεται με την ηλικία.

Πιο πρόσφατα, αυτού του είδους η προπόνηση έγινε δημοφιλής και ανάμεσα σε εκείνους που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Παρόλο που ασκήσεις όπως το τρέξιμο και το ποδήλατο είναι πράγματι αποτελεσματικές στη μείωση του σωματικού λίπους, οι δραστηριότητες αυτές μπορούν ταυτόχρονα να μειώσουν το μέγεθος των μυών, οδηγώντας σε πιο αδύναμους μύες. Αντίθετα με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο μειώνεται το σωματικό λίπος, αλλά αυξάνεται η μυϊκή μάζα και δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr