Δυνατή μνήμη: Ο ρόλος του εντέρου και η διατροφή που κάνει τη διαφορά

Νέα έρευνα εστιάζει στο ρόλο που μπορεί να παίξει η μεσογειακού τύπου διατροφή στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ που αυξάνεται λόγω του μεγάλου πληθυσμού ορισμένων μυκήτων που εντοπίζονται στο έντερο

Συγκεκριμένοι μύκητες στο έντερο που έχουν συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ και εντοπίζονται σε άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση μπορούν να τροποποιηθούν προς όφελος του ασθενούς ακολουθώντας μια τροποποιημένη μεσογειακή διατροφή, υποστηρίζουν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Wake Forest σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο EBioMedicine.

«Η μελέτη μας αποκαλύπτει ότι ένας μοναδικός μύκητας που συνυπάρχει με τα βακτήρια στο έντερο των ασθενών με ήπια γνωστική εξασθένιση μπορεί να τροποποιηθεί μέσω της μεσογειακής-κετογονικής διατροφής», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Hariom Yadav, επίκουρος καθηγητής μοριακής ιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr