Νόσος Αλτσχάιμερ: Δέκα παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Νόσος Αλτσχάιμερ: Δέκα παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Τρόπους διαχείρισης των σημαντικότερων παραγόντων κινδύνου για την εκδήλωση νόσου Αλτσχάιμερ προτείνει διεθνής επιστημονική ομάδα - Δείτε πως μπορείτε να προλάβετε τη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσο

190918174809_alzheimers-
Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα παράγοντες κινδύνου που φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην πιθανότητα ενός ατόμου να εκδηλώσει νόσο Αλτσχάιμερ. Αλλά ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν προληπτικά και να αποτρέψουν την εκδήλωση της νευροεκφυλιστικής πάθησης, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύουν στο Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

Η διεθνής επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Jin-Tai Yu από το Πανεπιστήμιο της Κίνας αξιολόγησε δημοσιευμένα στοιχεία με στόχο να προτείνει τρόπους πρόληψης της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς η πάθηση αποτελεί κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ηλικιωμένων και δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπισή της. Μάλιστα, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός γηράσκει, η συχνότητα της νόσου Αλτσχάιμερ αναμένεται να αυξηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης