Τα 60′ που μπορούν να επαναρρυθμίσουν το βιολογικό ρολόι του οργανισμού

Τα 60′ που μπορούν να επαναρρυθμίσουν το βιολογικό ρολόι του οργανισμού

Αρκούν 60 λεπτά προπόνησης αντοχής για να επαναπρογραμματίσουν κατά μία ώρα νωρίτερα ή αργότερα τα βιολογικά ρολόγια των μυών, σύμφωνα με έρευνα σε πειραματόζωα που δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαταραγμένων καθώς και επικίνδυνων για την υγεία βιορυθμών

200204173241_man-running-1280x720
Σε όλα σχεδόν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, οι λειτουργίες ρυθμίζονται από βιολογικά ρολόγια, ευαίσθητα σε εξωτερικές αλλαγές όπως οι μεταβολές στην ένταση του φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας ή στην ώρα του δείπνου. Η διαταραχή της εύρυθμης λειτουργία των βιορυθμών επιφυλάσσει κινδύνους για την υγεία.

Τον παραπάνω κίνδυνο, ο οποίος απειλεί κατ’ εξοχήν όσους εργάζονται τη νύχτα και τους καρδιοπαθείς, μπορεί να αποσοβήσει μια συνήθεια ευρέως διαδεδομένη: η γυμναστική. Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα -και η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiology-, 60 λεπτά προπόνησης αντοχής σε ποντίκια επαναπρογραμμάτισε κατά μία ώρα νωρίτερα ή αργότερα τα ρολόγια των μυών τους, τα οποία «λάμβαναν» τις πληροφορίες από τις μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης