Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε τα εμβόλια του παιδιού

Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε τα εμβόλια του παιδιού

Κάθε χρόνο, τα εμβόλια αποτρέπουν περισσότερους από 3 εκατομμύρια θανάτους και σώζουν 750.000 παιδιά από αναπηρίες. Το δεδομένο αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να βάλει στην άκρη κάθε αντίλογο αναφορικά με την αυστηρή τήρηση της εμβολιαστικής θωράκισης ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού

200330184447_padia_emvolia
Ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις που πραγματοποιούνται για το συμφέρον των παιδιών καθώς τα προστατεύει από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, ακόμα και θανατηφόρες, ειδικά για βρέφη και μικρά παιδιά, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούνται ως ένα φυσικό και αναπόφευκτο γεγονός της ζωής. Ακόμη, ασθένειες όπως η ιλαρά, η ερυθρά και η παρωτίτιδα μπορεί να επιφέρουν βαριές επιπλοκές στα παιδιά, όπως πνευμονία, εγκεφαλίτιδα, απώλεια της όρασης και παράλυση.

Συνεχίζουμε τα εμβόλια του παιδιού
Τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή και σύμφωνα με τους ειδικούς οι περισσότερες αντιδράσεις στον εμβολιασμό είναι παροδικές και ήπιες, όπως πόνος και ερυθρότητα στην περιοχή της ένεσης και χαμηλός πυρετός.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης