Κορωνοϊός και Εγκυμοσύνη: Πέντε πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Κορωνοϊός και Εγκυμοσύνη: Πέντε πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Είναι οι έγκυες γυναίκες πιο ευαίσθητες σε λοίμωξη ή μήπως έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών ή νοσηρότητας σε σύγκριση με το ευρύ κοινό; Ο ειδικός μας δίνει τις απαντήσεις

190910180755_pregnant-1280x720
Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος και ειδικός αναπαραγωγής, Κωνσταντίνος Κωσταράς, έχει όλες τις απαντήσεις σχετικά με την υγεία και τους πιθανούς κινδύνους στο πλαίσιο μιας εγκυμοσύνης εν καιρώ πανδημίας.

Όπως εξηγεί στο ygeiamou.gr «Δεν έχουμε πληροφορίες από δημοσιευμένες επιστημονικές εκθέσεις σχετικά με την ευαισθησία των εγκύων γυναικών στον κορωνοϊό. Οι έγκυες γυναίκες παρουσιάζουν ανοσολογικές και φυσιολογικές αλλαγές που θα μπορούσαν να τις καταστήσουν πιο ευαίσθητες στις ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού. Οι έγκυες γυναίκες ενδέχεται επίσης να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, νοσηρότητας ή θνησιμότητας σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, όπως παρατηρήθηκε σε περιπτώσεις άλλων σχετιζόμενων λοιμώξεων από κορονοϊό και άλλες ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως η γρίπη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να προβαίνουν σε συνηθισμένες προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή λοίμωξης όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή ασθενών».

ΔΙαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης