Κορωνοϊός - Τουρκία: Ο Ερντογάν ελευθερώνει χιλιάδες κρατούμενους

Κορωνοϊός - Τουρκία: Ο Ερντογάν ελευθερώνει χιλιάδες κρατούμενους

Το σχέδιο αφορά πάνω από 45.000 κρατούμενους - Τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε αργά το βράδυ της Δευτέρας η τουρκική βουλή

corona_turkey
Δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι από τις φυλακές σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, μετά τον νόμο που ψήφισε το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που ελήφθη σχετίζεται με την εξάπλωση της πανδημία του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τον νόμο για την απελευθέρωση χιλιάδων κρατουμένων από τα τουρκικά σωφρονιστικά ιδρύματα ψήφισαν 279 βουλευτές, έναντι 51 που ψήφισαν κατά.

Ο νέος νόμος αφορά τουλάχιστον 45.000 κρατούμενους για διάφορους λόγους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο νόμος, οι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν με δικαστική εντολή έως το τέλος Μαΐου, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης του μέτρου τουλάχιστον δύο φορές, από δύο μήνες κάθε φορά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας επιβεβαίωσε τον εντοπισμό τουλάχιστον 17 ασθενών από κορωνοϊό στις τουρκικές φυλακές, ενώ τρεις κρατούμενοι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας. Τα νούμερα των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερα ανάμεσα στους φύλακες, καθώς έχουν διαγνωστεί ήδη 79 με τον νέο κορωνοϊό.

Στις τουρκικές φυλακές κρατούνται πάνω από 300.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στο πραξικόπημα του 2016 εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Βρετανία: Επέκταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 7 Μαΐου

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Έξι κυβερνήτες συντονίζονται στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας

Κορωνοϊός: Σχεδόν 119.000 νεκροί σε όλον τον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης