Κορωνοϊός - Τουρκία: Τρεις φυλακισμένοι πέθαναν από τον Covid-19

Κορωνοϊός - Τουρκία: Τρεις φυλακισμένοι πέθαναν από τον Covid-19

Η Τουρκία εξετάζει τη χορήγηση αμνηστίας σε ένα μέρος των φυλακισμένων - Θετικοί στον Covid-19 17 κρατούμενοι

taxim_turkey
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φυλακές της Τουρκίας, λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κι ενώ το κοινοβούλιο εξετάζει τη χορήγηση αμνηστίας σε ένα μέρος των φυλακισμένων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, «17 κρατούμενοι σε πέντε ανοικτά σωφρονιστικά ιδρύματα διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19. Τρεις απεβίωσαν στη διάρκεια θεραπειών». Άλλοι 14 κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία κι ένας εξ αυτών, με υποκείμενα νοσήματα, βρίσκεται «στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Οι λεγόμενες «ανοικτές» φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας. Οι φυλακισμένοι μετάγονται εν γένει εκεί όταν πρόκειται να αποφυλακισθούν προσεχώς επειδή η ποινή τους πλησιάζει στη λήξη της και δικαιούνται άδειες εξόδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί σε κλειστές φυλακές.


Εξετάζουν την αποφυλάκιση περίπου 90.000 κρατουμένων

Το τουρκικό κοινοβούλιο άρχισε την περασμένη εβδομάδα να συζητεί ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να βγουν από τις φυλακές περίπου 90.000 κρατούμενοι για τη μείωση του συνωστισμού στις φυλακές. Οι κρατούμενοι αναμένεται είτε να αποφυλακιστούν πρόωρα ή να τεθούν υπό κράτηση κατ’ οίκον.

Όμως οι καταδικασμένοι για «τρομοκρατία», μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, θα αποκλεισθούν απ' αυτό το μέτρο, προς μεγάλη απογοήτευση των οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Εφυγαν «σφαίρα» από τα δικαστήρια ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και η δήμαρχος

Οι Ιταλοί έμειναν σπίτι το Πάσχα

Έχουν διενεργηθεί 18.000 τεστ κορωνοϊού σε ένα 24ωρο στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα