Κορωνοϊός - Τουρκία: Nέα απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός - Τουρκία: Nέα απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Nέα  απαγόρευση κυκλοφορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ο Ερντογάν - Στους 1.296 οι νεκροί, ξεπέρασαν τις 61.000 τα κρούσματα

22550295
Η Τουρκία θα επιβάλλει εκ νέου καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-19 Απριλίου, προκειμένου να περιορίσει της διασπορά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν έπειτα από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο είχε στην κορυφή της ατζέντας το θέμα της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής η Τουρκία μετρά 1.296 νεκρούς από Covid-19 και 61.069 κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι 3.957 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και συνολικά διενεργήθηκαν άλλα 34.456 διαγνωστικά τεστ το τελευταίο 24ωρο.

Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά απαγόρευση κυκλοφορίας για 48 ώρες στα μεγάλα αστικά κέντρα, προκαλώντας σκηνές χάους, από τους πολίτες «πολιόρκησαν» τα καταστήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Δύο ημέρες μετά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού φτάνει υπέβαλε την παραίτησή του.

«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ ανέφεραν σήμερα ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος  όσο και η επιστημονική επιτροπή ήταν ενοχλημένοι από τον κακό συντονισμό μετά την ανακοίνωση της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε αιφνίδια την Παρασκευή το βράδυ δύο ώρες μετά την ενημέρωση τύπου από τον ίδιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Μερική άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Τουρκία


Κορωνοϊός - Τουρκία: Επικρίσεις για τον «κρατικό έλεγχο» σε Twitter και Facebook  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης