Κορωνοϊός στη Βρετανία: «Βρισκόμαστε στα χνάρια της Ιταλίας» είπε ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Κορωνοϊός στη Βρετανία: «Βρισκόμαστε στα χνάρια της Ιταλίας» είπε ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης

«Θα έρθει ο καιρός στο μέλλον που θα μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση ή μετάβαση, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ

britain_corona
Θετικά σημεία από τα δεδομένα που δείχνουν ότι κερδίζεται ο αγώνας διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία από τον κορωνοϊό, ωστόσο προειδοποίησε ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την κορύφωση των περιστατικών και ότι «είναι πολύ νωρίς» για να αλλάξει η σύσταση για τα μέτρα που εφαρμόζονται.

«Το σχέδιό μας λειτουργεί. Παρακαλώ μείνετε σε αυτό και θα βγούμε μαζί από αυτή την κρίση» είπε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην απομακρυνθούν οι πολίτες από αυτό που αποτέλεσε επιτυχία, δηλαδή να μην επιτραπεί η εξάπλωση του ιού, μέσα από την εφαρμογή των μέτρων απόστασης.

«Θα έρθει ο καιρός στο μέλλον που θα μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση ή μετάβαση, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» είπε.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, δήλωσε ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού των νεκρών αυτή την εβδομάδα, πριν σταθεροποιηθούν τα δεδομένα αμέσως μετά ως συνέπεια των μέτρων κοινωνικής απόστασης. «Η σταθεροποίηση ίσως να διαρκέσει κάποιον καιρό και μετά να αρχίσει η πτώση» είπε.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19 σχολίασε ότι η Βρετανία βρίσκεται στα χνάρια της Ιταλίας, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, ωστόσο ο αριθμός των ασθενών σε νοσοκομειακές κλίνες άρχισε να σταθεροποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Τα τρία επικρατέστερα εμβόλια

Κορωνοϊός - CNN: Για ποιούς λόγους η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία...

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 99 νεκροί - 31 νέα κρούσματα - 2.145 συνολικά - 73 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης