Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να διακόψει τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να διακόψει τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η χρηματοδότηση και λίγο αργότερα, άλλαξε στάση και είπε ότι εξετάζεται ως ενδεχόμενο, εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά του Οργανισμού για την κρίση του κορωνοϊού

coronavirus_trump
Νέα... έκπληξη επεφύλασσε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και απείλησε ευθέως να διακόψει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά «πάγωσε» το δημοσιογραφικό ακροατήριο, καθώς ανακοίνωσε πως διακόπτει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον Οργανισμό. Λίγα λεπτά μετά, όμως, -άγνωστο γιατί- άλλαξε στάση, λέγοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης του ΠΟΥ.

«Λαμβάνει τεράστια ποσά από τις ΗΠΑ», επέμεινε ο Τραμπ. «Επέκριναν το κλείσιμο των συνόρων (των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από την Κίνα) όταν το είχα ανακοινώσει — είχαν άδικο», κατήγγειλε, αναφερόμενος σε στελέχη του ΠΟΥ. «Είχαν άδικο για πολλά», συνέχισε να σφυροκοπεί, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ασκήσει εντονότατη κριτική κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γράφοντας στο Twitter ότι «ο ΠΟΥ πραγματικά τα έκανε μαντάρα. Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι όμως πολύ κινεζοκεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;».

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Πέλλα: 50χρονος κατηγορείται ότι βίασε 16χρονη

Ροναλντίνιο: Αποφυλακίστηκε μετά από 32 ημέρες σε φυλακή στην Παραγουάη

Κορωνοϊός - Eurogroup: Ολονύχτιο θρίλερ - «Πάγος» στον «οδικό χάρτη» για την κρίση - Συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης