Κονγκό: Νεκροί 3 Κινέζοι πολίτες από επίθεση ενόπλων σε ορυχείο

Κονγκό: Νεκροί 3 Κινέζοι πολίτες από επίθεση ενόπλων σε ορυχείο

Η επίθεση έγινε το Σάββατο στην επαρχία Ιτούρι της βορειοανατολικής ΛΔ Κονγκό, που συνορεύει με την Ουγκάντα και το Νότιο Σουδάν

congo_epithesi
Τρεις Κινέζοι πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων σε μια περιοχή εξορύξεων, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα αυτή.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο στην επαρχία Ιτούρι της βορειοανατολικής ΛΔ Κονγκό, που συνορεύει με την Ουγκάντα και το Νότιο Σουδάν. Δεν διευκρινίστηκε ποιο ήταν το ορυχείο, ούτε ποια εταιρεία το εκμεταλλευόταν. «Δυστυχώς, τρεις Κινέζοι πολίτες σκοτώθηκαν», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η ΛΔ του Κονγκό είναι η μεγαλύτερη παραγωγός κοβαλτίου παγκοσμίως, ενός υλικού που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Είναι επίσης από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χαλκού στον κόσμο, όμως τα κυριότερα ορυχεία αυτών των δύο υλικών βρίσκονται στα νοτιοδυτικά, μακριά από την περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τους κινδύνους σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, κινεζικές εταιρείες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα αυτή. Η καναδική εταιρεία χρυσού Banro, στην οποία ανήκουν τα ορυχεία της Μανιέμα, στα νότια του Ιτούρι, διέκοψε τις εργασίες της πέρσι, μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλων ανταρτών στην περιοχή.

Η κινεζική πρεσβεία ζήτησε από την κυβέρνηση της ΛΔ του Κονγκό να λάβει «αποτελεσματικά μέτρα για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των Κινέζων πολιτών» στη χώρα αλλά και να επιταχύνει τις έρευνες για την επίθεση. Υπενθύμισε επίσης ότι έχει κατ’ επανάληψη συμβουλεύσει τους Κινέζους να μην ταξιδεύουν στο Ιτούρι, λόγω της παρουσίας ενόπλων οργανώσεων εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα


Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί «πνίγουν» στο ποτό την κατάθλιψη της καραντίνας

Κορωνοϊός: Δάνειο 143 εκατ. δολαρίων από το ΔΝΤ στην Ονδούρα

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στο Ομάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης