Κορωνοϊός: Δάνειο 143 εκατ. δολαρίων από το ΔΝΤ στην Ονδούρα

Κορωνοϊός: Δάνειο 143 εκατ. δολαρίων από το ΔΝΤ στην Ονδούρα

Το ποσό προέρχεται από τη δανειακή σύμβαση συνολικού ύψους 312 εκατ. δολαρίων που είχε συνάψει τον Ιούλιο του 2019 η Τεγκουσιγκάλπα με το ΔΝΤ

coronavirus_imf
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 143 εκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η κυβέρνηση της Ονδούρας για να βοηθήσει να χρηματοδοτηθούν οι απαιτούμενες αυξημένες δαπάνες για το σύστημα υγείας και κοινωνικά μέτρα, στο πλαίσιο της αντίδρασής της στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το ποσό προέρχεται από τη δανειακή σύμβαση συνολικού ύψους 312 εκατ. δολαρίων που είχε συνάψει τον Ιούλιο του 2019 η Τεγκουσιγκάλπα με το ΔΝΤ.

Το Ταμείο ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ονδούρας επέδειξε «δέσμευση» σε «ορθές μακροοικονομικές πολιτικές» τα τελευταία χρόνια, αλλά η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα υφίσταται πλήγμα από τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού για να σωθούν ζωές και να αμβλυνθεί η πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Στην Ονδούρα οι αρχές καταμετρούσαν ως χθες Τρίτη 7 θανάτους επί συνόλου 141 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στις κινήσεις των πολιτών ως τουλάχιστον τη 12η Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Σκιάθο - Ύποπτο κρούσμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου

Κορωνοϊός - Τραμπ: Ζήτημα ζωής ή θανάτου οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα τις επόμενες 30 ημέρες

Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης