Γαλλία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι

Γαλλία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι

Επτά οι τραυματίες

police_france
Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε εναντίον άλλων ανθρώπων που είχαν βγει για να ψωνίσουν στην πόλη Ρομάν σιρ Ιζέρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας 4, έγινε γνωστό από τη δήμαρχο.

Η πόλη βρίσκεται υπό καραντίνα λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, αν και επιτρέπεται στους πολίτες να βγαίνουν έξω για να αγοράζουν τα απαραίτητα.

Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί έξω από έναν φούρνο, όπου οι πελάτες είχαν σχηματίσει ουρά και συνεχίστηκε σε άλλα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τη δήμαρχο Μαρία Ελέν Τοραβάλ, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης, που δηλώνει πως είναι Σουδανός πρόσφυγας, συνελήφθη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι ο άνδρας επέλεγε τυχαία τα θύματά του, ενώ κυκλοφορούσε γύρω από το κέντρο της πόλης.

Δεν είναι σαφές εάν οι επιθέσεις τυχόν συνδέονται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να αποσαφηνίσουν τη φύση και τις συνθήκες του εγκλήματος.

Κλείσιμο
Ο δράστης είπε ότι γεννήθηκε το 1987 και δεν είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, βάσει των στοιχείων που έδωσε, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης., ενώ έγιναν 5 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων χθες Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα

Σε 1.773 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και σε 5 οι συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Παρασκευή 3 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι 1.773 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 669 στην Αττική, 219 στη Θεσσαλονίκη, 145 στην Κεντρική Μακεδονία, 117 στα Ιόνια Νησιά, 109 στη Δυτική Ελλάδα, 98 στην Κρήτη, 83 στην Πελοπόννησο, 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 61 στο Νότιο Αιγαίο, 59 στη Θεσσαλία, 51 στη Στερεά Ελλάδα, 43 στην Ήπειρο, 36 στο Βόρειο Αιγαίο και 9 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, την Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 19.131 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 347 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 342 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Τις Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνει στη «μάχη» η κυβέρνηση

Κορωνοϊός: Το τριπλό θεραπευτικό σχήμα με χλωροκίνη, κολχικίνη και μια φορά την ημέρα αζιθρομυκίνη

Κορωνοϊός: «Στην Ιταλία δεν υπάρχει χρόνος για κηδείες» - Διαβάστε την συνέντευξη της ερευνήτριας Γεωργία Φουστέρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης