Εμμονή με τη βουλευτή είχε ο μακελάρης της Αριζόνας

Εμμονή με τη βουλευτή είχε ο μακελάρης της Αριζόνας

Τα κείμενα του 22χρονου, φανερώνουν ότι ήταν ένας «ασυνάρτητος» νέος ο οποίος επιθυμούσε απεγνωσμένα να έρθει σε επαφή...

Εμμονή με τη βουλευτή είχε ο μακελάρης της Αριζόνας

Εμμονή με την αμερικανίδα δημοκρατική βουλευτή, φαίνεται  πως είχε ο νεαρός Τζάρεντ Λόφνερ, ο δράστης του μακελειού στην Αριζόνα, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Τα κείμενα του 22χρονου συντάκτη, φανερώνουν ότι ήταν ένας «ασυνάρτητος» νέος ο οποίος επιθυμούσε απεγνωσμένα να έρθει σε επαφή με την βουλευτή.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε την Γκίφορντς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός πράκτορα του FBI που συνοδεύει το κατηγορητήριο, οι ερευνητές βρήκαν στην κατοικία του δράστη μια επιστολή της Γκίφορντς προς τον Λόφνερ στην οποία τον ευχαριστεί επειδή παρέστη σε μία συγκέντρωσή της το 2007.

 Σε ένα χρηματοκιβώτιο, οι ερευνητές βρήκαν επίσης ένα φάκελο στον οποίο ήταν γραμμένες οι λέξεις "Τα προέβλεψα όλα", "Η δολοφονία μου", το όνομα "Γκίφορντς" και κάτι που μοιάζει να είναι η υπογραφή του δράστη.

Κλείσιμο
Ένα βασανισμένο παιδί




Οι αρχές κάνουν λόγο για ένα και βασανισμένο αγόρι, που πιθανότατα υπέφερε από ψυχικά προβλήματα.  
 
Η φωτογραφία του στο άλμπουμ του Λυκείου του στην Τουσόν δείχνει έναν νεαρό με πυκνά μαλλιά και λεπτό χαμόγελο. Οι συμμαθητές του είπαν ότι του είχε στοιχίσει πολύ η αποπομπή του, πέρυσι, από το δημόσιο πανεπιστήμιο.

"Πιστεύω ότι σιγά-σιγά βυθίστηκε σε μια ψυχωτική κρίση. Κάτι μέσα του έσπασε. Δεν ήταν πάντα έτσι", έγραψε στον ιστότοπο Twitter η Κέιτι Πάρκερ, μια από τις συμμαθήτριές του στο Λύκειο.

Θυμάται ότι ο Τζάρεντ Λόφνερ είχε αγκαλιάσει τις ιδέες της αριστεράς και πως του άρεσε το πανκ συγκρότημα Anti-Flag. Του άρεσε επίσης πολύ να μιλάει για θεωρίες που προβλέπουν το τέλος του κόσμου για το 2012, βάσει προφητειών των Μάγια.

Μάλιστα,στα κείμενα που ο νεαρός είχε δημοσιεύσει στο Ίντερνετ ανέφερε μεταξύ των βιβλίων που προτιμά "Το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος" των Μαρξ και Ένγκελς και το "Μάιν Καμπφ" του Χίτλερ.

Στον 22χρονο Λόουνερ απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για τη δολοφονία του Γκάμπριελ Ζίμερμαν, βοηθό της βουλευτού Γκάμπριελ Γκίφορντς και για τη δολοφονία του ομοσπονδιακού δικαστή Τζον Μ. Ρολ.

Επίσης, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας της βουλευτού των Δημοκρατικών Γκίφορντς, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, της Πάμελα Σάιμον και του Ρον Μπάρμπερ, και οι δύο μέλη του περιβάλλοντος της πολιτικού.

Ο κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τη Δευτέρα στις 14:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος) στο Φοίνιξ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης