Ενός λεπτού σιγή για το μακελειό στην Αριζόνα

Ενός λεπτού σιγή για το μακελειό στην Αριζόνα

«Οσο πιο καλή θα μπορούσε να είναι» η  κατάσταση της υγείας της Γκάμπριελ  Γκίφορντς

Ενός λεπτού σιγή για το μακελειό στην Αριζόνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την Κυριακή  από τους Αμερικανούς να τηρήσουν τη Δευτέρα, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού κατά της βουλευτού Γκάμπριελ Γκίφορντς στην Τουσόν της Αριζόνας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας δικαστής και ένα κοριτσάκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Τη Δευτέρα στις 11:00 πμ ώρα ανατολικών ΗΠΑ, καλώ τους Αμερικανούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τα αθώα θύματα της παράλογης τραγωδίας στο Τουσόν της Αριζόνα, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτοί που εξακολουθούν να παλεύουν για τη ζωή τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβαλε εξάλλου επίσκεψή του σε μονάδα της General Electric αργότερα αυτήν την εβδομάδα λόγω του μακελειού, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Καλή η ανάρρωση των θυμάτων

Κλείσιμο
Όλα τα θύματα του  μακελειού της Κυριακής στην Τουσόν της Αριζόνας, τα οποία χρειάστηκε να υποβληθούν σε εγχείρηση, αναρρώνουν καλά, δήλωσε ο γιατρός Πίτερ Ρι του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Τουσόν.

Η Αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς βρίσκεται μεταξύ των 12 ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο μακελειό. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η κατάσταση της ίδιας της Γκίφορντς, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι, είναι «όσο πιο καλή που θα μπορούσε να είναι» για κάποιον που φέρει τραύμα στο κεφάλι, δήλωσε παράλληλα ένας από τους θεράποντες ιατρούς της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης