Κορωνοϊός: Ιταλοί δήμαρχοι τα χώνουν άγρια σε όσους δεν μένουν σπίτι

Κορωνοϊός: Ιταλοί δήμαρχοι τα χώνουν άγρια σε όσους δεν μένουν σπίτι

«Τον σταμάτησα και τού είπα. Κοίτα, δεν είναι ταινία. Δεν είσαι ο Μπρους Γουίλις. Πήγαινε σπίτι...», είπε χαρακτηριστικά δήμαρχος, περιγράφοντας τη συνάντησή του με πολίτη που αψήφησε τον κίνδυνο του νέου κορωνοϊού

coronavirus_mayorsitaly
Εκατόμβες νεκρών μετράει καθημερινά η Ιταλία, υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι πολίτες που επιμένουν και δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της κυβέρνησης και των Δήμων. Οι λίγοι αυτοί που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα, είναι ικανοί να συντηρήσουν τη λαίλαπα του κορωνοϊού και να επιφέρουν ακόμη περισσότερους θανάτους, γεγονός που έχει εξοργίσει τους δημάρχους αρκετών ιταλικών πόλεων.

Και επειδή η ευγένια κάποιες φορές είναι πολυτέλεια και η αγανάκτηση μεγάλη, Ιταλοί δήμαρχοι ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο, όπου καταφέρονται με άσχημα λόγια εναντίον των πολιτών εκείνων, που δεν σέβονται τον αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας, των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ήδη φύγει από τη ζωή ή δίνουν μάχη να νικήσουν τον αόρατο εχθρό στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσμασμα από δήλωση δημάρχου στην Ιταλία, που περιγράφει τη συνάντησή του με κάποιον πολίτη που είχε «σπάσει» τον περιορισμό: «Τον σταμάτησα και του είπα. Κοίτα, δεν είναι ταινία. Δεν είσαι ο Μπρους Γουίλις. Πήγαινε σπίτι...».

Άλλοι καταφέρονται εναντίον των απείθαρχων πολιτών με βαριές εκφράσεις και φωνάζουν στην κάμερα, καθώς εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Κλείσιμο
Italian mayor shouts out to tell citizens to stay at home


Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Σε ξενοδοχείο στο Μιλάνο θα μένουν ασθενείς σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Δραματικό μήνυμα του Ιταλού προέδρου - «Ελπίζω η Ευρώπη να μην γνωρίσει την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας»

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ηγουμενίτσα το πλοίο από την Ανκόνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης