Κορωνοϊός στην Ιταλία: Σε ξενοδοχείο στο Μιλάνο θα μένουν ασθενείς σε καραντίνα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Σε ξενοδοχείο στο Μιλάνο θα μένουν ασθενείς σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Στο Μιλάνο, ο δήμος επιτάσσει ξενοδοχείο 300 κλινών για την καραντίνα ασθενών με ελαφρά συμπτώματα κορωνοϊού – Παρόμοιες κινήσεις αναμένονται και τις επόμενες ημέρες

milano_korwnoios_hosp
Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα ανακοίνωσε ότι ένα ξενοδοχείο τριακοσίων κλινών, κοντά στον κεντρικό σταθμό της πόλης του, θα χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές κτίριο για να μπαίνουν σε καραντίνα ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα κορωνοϊού.

Το ξενοδοχείο θα είναι σύντομα στην διάθεση των ιατρικών αρχών και πρόκειται, ουσιαστικά, για επίταξη. Ο δήμαρχος της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι «θα γίνουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις τις ερχόμενες ημέρες».

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση που τόσο μας πλήττει, αλλά μιλάμε για μαραθώνιο. Προχωράμε με αίσθημα ευθύνης αλλά πρέπει να υποχρεώσετε τους ηλικιωμένους να μείνουν θωρακισμένοι στο σπίτι τους», τόνισε ο Μπέπε Σάλα. Συνεργάτες του δηλώνουν ότι μπορεί να αποφασιστεί η επίταξη δεκάδων ξενοδοχείων για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Παράλληλα, η περιφέρεια της Λομβαρδίας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα τέσσερα κτίρια του νέου νοσοκομείου το οποίο δημιουργείται τις ώρες αυτές, στους χώρους της πρώην Έκθεσης του Μιλάνου. Όταν τα έργα ολοκληρωθούν, η χωρητικότητά του αναμένεται να αγγίξει τις τριακόσιες κλίνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Λουκέτο» στις επιχειρήσεις μετά το νέο σοκ από τον αριθμό των νεκρών

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 793 νέοι θάνατοι σε μια μέρα - Σχεδόν 5.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «Αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα