Κορωνοϊός: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε κρούσμα σε εργαζόμενό της

Κορωνοϊός: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε κρούσμα σε εργαζόμενό της

Η ΕΚΤ ζήτησε από τους εργαζομένους της να δουλέψουν από το σπίτι - Γερμανίδα τουρίστρια το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Κατεχόμενα - Η Μάλτα απαγορεύει στους πολίτες της τα ταξίδια προς την Ιταλία

ΕΚΤ
H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενός της διαγνώστηκε με κορωνοϊό και ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση μαζί του, για προληπτικούς λόγους θα εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

Σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι διεξήγαγε την ίδια ημέρα με επιτυχία μία μεγάλης κλίμακας άσκηση εργασίας από απόσταση, ζητώντας από όλο το προσωπικό της να εργαστεί από το σπίτι την ημέρα αυτή, ενώ παρέμεινε πλήρως λειτουργική ως ίδρυμα.

Γερμανίδα τουρίστρια το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Κατεχόμενα

Μια Γερμανίδα, που κάνει διακοπές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που ανακοινώνεται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Η Μάλτα απαγορεύει στους πολίτες της τα ταξίδια προς την Ιταλία

Οι αρχές της Μάλτας απαγορεύουν από σήμερα στους πολίτες να ταξιδέψουν στην Ιταλία, μετά τον εντοπισμό του τέταρτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του νέου κορωνοϊού, στη χώρα από το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι όλες οι πτήσεις προς την Ιταλία αναστέλλονται αμέσως, ενώ το φέρι μπόουτ που συνδέει τη Μάλτα με τη Σικελία καθημερινά θα χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά φαρμάκων και εμπορευμάτων.

Η Μάλτα εξαρτάται πολύ από τις εισαγωγές, κυρίως τροφίμων, που προέρχονται από την Ιταλία.
Κλείσιμο
italy

Ο πρόεδρος της Πολωνίας δεν θα πραγματοποιήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα ανακοίνωσε ότι δεν θα διοργανώσει μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, που έχει μολύνει μέχρι στιγμής 17 ανθρώπους στη χώρα.

Οι Πολωνοί καλούνται στις κάλπες τον Μάιο για τις προεδρικές εκλογές που θα είναι κρίσιμες για το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), το οποίο θέλει να επιβάλει την ατζέντα του.

Ο Ντούνται είναι σύμμαχος του PiS και οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν σταθερά πρώτο, με περισσότερο από 40%.

«Έλαβα την απόφαση να μην διοργανώσω μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για την προεδρική μου εκστρατεία διότι είναι συγκεντρώσεις στις οποίες έρχονται εκατοντάδες άνθρωποι», τόνισε ο Ντούντα αργά χθες Δευτέρα. «Μου φαίνεται ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγάλος», πρόσθεσε.

Η Πολωνία ανακοίνωσε χθες ότι θα υιοθετήσει ελέγχους στα σύνορά της σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι νωρίς για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της επιδημίας στις εκλογές.
corona_main_virus

Η Google περιορίζει τις επισκέψεις στα γραφεία της

Η Google αποφάσισε χθες Δευτέρα να περιορίσει τις επισκέψεις στα γραφεία της στη Σίλικον Βάλεϊ, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ήδη η Google, η Amazon, η Microsoft και η Facebook είχαν συστήσει στις 6 Μαρτίου στους εργαζόμενούς τους στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ να εργάζονται, εφόσον αυτό είναι δυνατό, από το σπίτι. Η Apple ακολούθησε το παράδειγμά τους, ενώ αναβλήθηκε και το συνέδριο TED που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά τον Απρίλιο.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού περιορίζονται «οι εξωτερικές επισκέψεις» σε κάποια γραφεία της Google, ανάμεσά τους και η έδρα της εταιρείας στο Μάουντεν Βιου, επεσήμανε εκπρόσωπος.

Όλες οι συνεντεύξεις για νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαδικτύου.

Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ενώ τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν υποκύψει, οι 17 από τους οποίους σε έναν οίκο ευγηρίας στην πολιτεία Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Viral γιαγιά δίνει συμβουλές προστασίας και εμψυχώνει τους συμπατριώτες της

Κρούσματα κορωνοϊού: Πέντε νέα - Κρίσιμη η κατάσταση του 66χρονου στο Ρίο

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε Ρώμη και Νάπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης