Κορωνοϊός στην Πολωνία: Ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς
Έντεκα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Πολωνία
Ακυρώθηκε η Πορεία των Ζωντανών, που διοργανώνεται εδώ και 32 χρόνια προς τιμή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς - Μπίρκεναου, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Κάθε χρόνο επιζώντες του Ολοκαυτώματος καθώς και χιλιάδες νέοι -Εβραίοι και μη- συμμετέχουν στην πορεία αυτή στο Άουσβιτς, το οποίο θεωρείται σύμβολο του Ολοκαυτώματος.
Δείτε σχετικό βίντεο:
«Αφού συμβουλευθήκαμε τους αρμόδιους υγειονομικούς οργανισμούς και αξιωματούχους, με βαριά καρδιά αναγκαζόμαστε να ανακοινώσουμε την αναβολή της φετινής Πορείας των Ζωντανών στην Πολωνία», δήλωσε ο Σμούελ Ρόζενμαν, πρόεδρος του οργανισμού που τη διοργανώνει.
«Βασικό μας ενδιαφέρον είναι η υγεία των πολλών συμμετεχόντων και των επιζώντων του Ολοκαυτώματος που θα συμμετείχαν. Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 110 χώρες έχουμε ευθύνη να λάβουμε προληπτικά μέτρα», πρόσθεσε.
Έντεκα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Πολωνία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events