Κορωνοϊός στην Ιταλία: Viral γιαγιά δίνει συμβουλές προστασίας και εμψυχώνει τους συμπατριώτες της

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Viral γιαγιά δίνει συμβουλές προστασίας και εμψυχώνει τους συμπατριώτες της

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Η γλυκύτατη «Νόνα Ροζέτα», που κάνει... dab και ξέρει από social media, αποτελεί μια ευχάριστη νότα μέσα στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα

Italia-cornavirus-giagia
Μια γλυκύτατη γιαγιά, η «Νόνα Ροζέτα» πρωταγωνιστεί σε viral βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, μια χώρα που έχει «χτυπηθεί» άσχημα από την επιδημία του νέου κορωνοϊού. Με το χαρακτηριστικό ιταλικό της ταμπεραμέντο και την εμπειρία ετών που διαθέτει, η χαριτωμένη Ροζέτα δίνει συμβουλές στους συμπατριώτες της όσον αφορά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής που πρέπει να τηρούν, εμψυχώνοντάς τους αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουν.

Στο πρώτο βίντεο που δημιούργησε το Casa Surace πριν από δύο εβδομάδες και πλέον έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, η «Νόνα Ροζέτα» λέει τα εξής:

«Όλοι οι εξυπνάκηδες κάνουν ξέρουν τα πάντα. Ακούστε τη γιαγιά, έχω επιβιώσει από τόσες επιδημίες... Πρώτη συμβουλή: Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας. Σας φαίνεται κάτι καινούργιο; Πόσες φορές έχετε ακούσει να σας το λέει η γιαγιά σας; Όχι μόνο λόγω του κορωνοϊού. Πάντα τονίζει η Ροζέτα.

«Δεύτερη συμβουλή: Όταν φτερνίζεστε, πρέπει να βάζετε μπροστά τον αγκώνα σας. Δεν είναι λόγω του κορωνοϊού, είναι ζήτημα καλών τρόπων. Πόσες φορές σας έχω πει να βάζετε το χέρι μπροστά στο στόμα σας; Τώρα σας λέω να βάζετε τον αγκώνα. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το γόνατό σας; Βάλτε το γόνατο! Δείχνει πιο… cool» συνεχίζει η Νόνα και κάνει την κίνηση του dab ενώ δήθεν φτερνίζεται.

«Τρίτη συμβουλή: Για λίγο καιρό θα πρέπει να αποφύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά. Είπαν ότι είναι επικίνδυνο. Τι μπορούμε να κάνουμε; Όποτε βλέπουμε έναν γνωστό αντί για αγκαλιά και φιλί, θα κλείνουμε το μάτι! Έτσι δεν θα ακουμπάει ο ένας τον άλλον» καταλήγει η γιαγιά Ροζέτα.

I CONSIGLI di NONNA sul CORONAVIRUS


Το επιτυχημένο βίντεο με τις συμβουλές της γλυκιάς γιαγιάκας ακολούθησε και ένα δεύτερο, στο οποίο η «Νόνα Ροζέτα» εμψυχώνει τους συμπατριώτες της και δίνει συμπληρωματικές συμβουλές, δεδομένης της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

«Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ελπίδα», αναφέρει η Ιταλίδα γιαγιά, ενώ στη συνέχεια συμβουλεύει τα ηλικιωμένα άτομα να μείνουν στο σπίτι - επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν έχει κανέναν πρόβλημα με αυτό, αφού μπορεί να μιλάει στα εγγόνια της μέσω των social media.

Κλείσιμο
Άλλες συμβουλές που δίνει περιλαμβάνουν την κατανάλωση ζεστών γευμάτων και την απολύμανση των χεριών αφού πιάσουμε χρήματα, επισημαίνοντας επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρνουμε τα χέρια στο στόμα μας, αν δεν τα έχουμε πρώτα απολυμάνει.

COSA FARE ai tempi del CORONAVIRUS secondo NONNA


Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Κόκκινος συναγερμός» στη χώρα - Δραματική αύξηση των νεκρών, έφθασαν τους 463

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Κόκκινη Ζώνη» ολόκληρη η χώρα - Ακόμη σκληρότερα μέτρα

Ιταλία: Διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας έως τις 3 Απριλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης