Κορωνοϊός: «Όχι» στα φιλιά, τις αγκαλιές και τις χειραψίες από την ιταλική κυβέρνηση

Κορωνοϊός: «Όχι» στα φιλιά, τις αγκαλιές και τις χειραψίες από την ιταλική κυβέρνηση

Συμβουλές προς τους πολίτες να κρατούν απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου

Italia_covid19
Μετά το «λουκέτο» σε σχολεία και πανεπιστήμια έως τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε αναμένεται να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία των πολιτών της από τον κορωνοϊό που επελαύνει στη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση της Ρώμης, οι Ιταλοί δεν θα πρέπει να αγκαλιάζονται, να φιλιούνται και να κάνουν χειραψίες, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ANSA».

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί στη γείτονα ανέρχονται σε 79 ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 2.500.

Επιπλέον, οι Ιταλοί θα πρέπει να μην είναι διαχυτικοί μεταξύ τους και να τηρούν τις... απαραίτητες αποστάσεις. Σύμφωνα με τις συστάσεις της ιταλικής κυβέρνησης, οι Ιταλοί θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο, ανά πάσα στιγμή: ακόμη κι αν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους προκειμένου να προστατευτούν από τα σταγονίδια του σάλιου και του φταρνίσματος που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Το 10% των ασθενών του Covid- 19 στην Ιταλία νοσηλεύτηκαν στην εντατική με αναπνευστικά προβλήματα, δήλωσε ο επικεφαλής σε θέματα Υγείας της περιφέρειας της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Ο ίδιος πρόσθεσε οι ασθενείς ήταν άνω των 65 ετών.

Από την πλευρά του, ο Τζιοβάνι Ρέτσα, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κλείνουν τα σχολεία στην Ιταλία.

«Τα σχολεία δεν έκλεισαν γιατί τα παιδιά είναι ευάλωτα - δεν νοσούν με την ίδια ευκολία όπως οι ενήλικες - αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε γονείς και παππούδες», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης