Kορωνοϊός, Τυνησία: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων από και προς την Ιταλία

Kορωνοϊός, Τυνησία: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων από και προς την Ιταλία

Mε μοναδική εξαίρεση ένα αεροπορικό δρομολόγιο προς και από τη Ρώμη

italy-coronavirus-1583788105
Οι αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων και από και προς την Ιταλία, με μοναδική εξαίρεση ένα αεροπορικό δρομολόγιο προς και από τη Ρώμη, καθώς και ότι επισπεύδουν την έναρξη μιας περιόδου σχολικών διακοπών για την Πέμπτη αντί της προσεχούς Δευτέρας.

Νωρίτερα χθες Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε άλλα τρία κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας το σύνολο σε πέντε στη χώρα. Τα τρία κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι άνθρωποι που επέστρεψαν πρόσφατα στην τυνησιακή επικράτεια από την Ιταλία.

Πρόκειται για προληπτικό, προσωρινό μέτρο που αποφασίστηκε κατόπιν συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, εξήγησε η προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν ως την 4η Απριλίου με «την πιθανότητα τροποποίησης» του χρονοδιαγράμματος ισχύος τους «ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης» από επιδημιολογική σκοπιά.

Οι διακοπές σχολείων και πανεπιστημίων θα αρχίσουν τη 12η Μαρτίου, αντί της 16ης, λόγω «της ανησυχίας της κοινής γνώμης» για την εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Μέχρι σήμερα, έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν τρεις άνθρωποι που επέστρεψαν από την Ιταλία, ένας που επέστρεψε από τη Γαλλία, ενώ υπάρχει επίσης ένα κρούσμα μόλυνσης εγχωρίως, κατά τις τυνησιακές υγειονομικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός: Ποιες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε «κίνδυνο»

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Κόκκινη Ζώνη» ολόκληρη η χώρα - Ακόμη σκληρότερα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης