Κορωνοϊός στο Ισραήλ: Διαγνώστηκε με τον ιό και ο οδηγός του πούλμαν των Ελλήνων τουριστών

Κορωνοϊός στο Ισραήλ: Διαγνώστηκε με τον ιό και ο οδηγός του πούλμαν των Ελλήνων τουριστών

Κορωνοϊός: Ο 38χρονος άνδρας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Τιβεριάδας - Κλειστός ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ - Πληροφορίες ότι βρέθηκε θετική και αεροσυνοδός

bethleem-coronavirus-coronoios-koronoios-arthro
Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ισραήλ, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, με τον επίσημο αριθμό να φτάνει μέχρι στιγμής τα 17, ενώ χιλιάδες άτομα βρίσκονται σε εθελούσια απομόνωση στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, δύο ακόμα Ισραηλινοί διαγνώστηκαν εχθές Πέμπτη με τον ιό, και ο ένας φέρεται να είναι ο οδηγός του πούλμαν των Ελλήνων τουριστών που νόσησαν μετά από εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

«Ο Ασθενής Νο 16 είναι ένας 38χρονος οδηγός λεωφορείου από την ανατολική Ιερουσαλήμ που νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Νοσοκομείο Πορίγια της Τιβεριάδας, όπου εισήχθη με πνευμονία. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, ο άνδρας είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει πλήρως τις αισθήσεις του», αναφέρει η Jerusalem Post.

Όπως επισημαίνει το άρθρο, «τα εβραϊκά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο οδηγός είχε πρόσφατα εργαστεί σε περιήγηση γκρουπ προσκηνυτών από την Ελλάδα, 21 από τους οποίους διαγνώστηκαν με κορωνοϊό μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους στις 27 Φεβρουαρίου. Το γκρουπ είχε κάνει στάσεις στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, και την Αίγυπτο».

«Το υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής είπε ότι έκλεισε τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ την Πέμπτη, λόγω ανησυχίας για τον κορωνοϊό, αφού έγινε γνωστό ότι οι Έλληνες τουρίστες προσκύνησαν σε αυτόν. Το υπουργείο δεν ανέφερε για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός ο ναός», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το δεύτερο κρούσμα από το Ισραήλ που επιβεβαιώθηκε εχθές είναι ένας συνταξιούχος από τα κεντρικά της χώρας ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία στις 29 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ασθενής οδήγησε από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο σπίτι του με το προσωπικό του αυτοκίνητο και έκτοτε βρίσκεται σε απομόνωση.

Η αεροσυνοδός της πτήσης επιστροφής των Ελλήνων τουριστών το 33ο κρούσμα;

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει επιβεβαιωθεί το 32ο κρούσμα στη χώρα μας. Πρόκειται για μια γυναίκα 32 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και 33ο κρούσμα που είναι αεροσυνοδός που φέρεται να συνόδευε την πτήση επιστροφης από Τελ Αβίβ προς Αθήνα στην οποία επέβαιναν οι 53 επιβάτες που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο όρος Σινά.

Όταν έγινε γνωστό ότι ένας από τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένα ο 66χρόνος διαγνώστηκε με κορωνοϊό, κατόπιν οδηγίας του ΕΟΔΥ όλο το πλήρωμα της συγκεκριμένης πτήσης τέθηκε σε καραντίνα ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις. Ένα εκ των μελών του πληρώματος, μια 32χρονη αεροσυνοδός, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Εκδρομή στο Σινά: «Δεν θα ρισκάραμε την υγεία των ταξιδιωτών» λέει ο παπα-Γιώργης

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Περιμένουν άλμα στους αριθμούς - Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Κορωνοϊός: Πώς μεταδίδεται - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης