Κορωνοϊός, Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρία από τα 21 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός, Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρία από τα 21 νέα κρούσματα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται εννέα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό - Η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών όσων μετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους συνεχίζεται

panepisthmiako_rio
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου τρεις από τους 21 ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους, που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον 66χρονο, που καταγράφηκε ως ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα, που νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία και άλλα δύο άτομα, τη σύζυγό του και έναν ιερέα, με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επίσης, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται και άλλοι έξι ασθενείς, που έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά την ιχνηλάτηση που ξεκίνησε μετά την επιβεβαίωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης ιχνηλατήθηκαν 400 επαφές. Ειδικότερα, από τους 24 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν από μερικές ημέρες – επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου- και ελέγχθηκαν, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, πρόκειται για μία κατάσταση δυναμική που εξελίσσεται συνέχεια και τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν.


Δεν έχει προσβληθεί από το κορωνοϊό ο φοιτητής στο Ρέθυμνο


Αρνητικό είναι το δείγμα που εξέτασε το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αφορά στον 20χρονο φοιτητή ο οποίος βρίσκεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.  Την  είδηση επιβεβαίωσε και η κυρία Ελένη Μπορπουδάκη, διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στην Κρήτη. Να θυμίζουμε ότι νωριτερα σήμερα και εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού είχε ληφθεί η απόφαση να κλείσει για δύο ημέρες το πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.



Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: 31 τα καταγεγραμμένα κρούσματα- Περιμένουμε έξαρση δηλώνει ο Τσιόδρας

Κορωνοϊός, μαρτυρία του αδερφού του 66χρονου από την Αμαλιάδα: Σε καραντίνα τα παιδιά του

Κορωνοϊός -Αμαλιάδα: Απολυμαίνονται όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια του δήμου Ήλιδας  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ