Κορωνοϊός - Ταϊλάνδη: Τα ταχυδρομεία θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό

Κορωνοϊός - Ταϊλάνδη: Τα ταχυδρομεία θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο έδαφός της σε 47

taila12
Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης ξεκίνησαν σήμερα να απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι να γίνεται κάτι τέτοιο.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο έδαφός της σε 47. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει υποκύψει.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα δέματα που στέλνονται από το εξωτερικό, όμως η απόφαση για τη απολύμανσή τους είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησαν οι αρχές της Ταϊλάνδης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

«Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν από το εξωτερικό», εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κόρκιζ Νταντσαϊβισίτ.

Ο ΠΟΥ σε ανάρτηση στον ιστότοπό του αναφέρει: «Οι άνθρωποι που λαμβάνουν δέματα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό. Από προηγούμενες αναλύσεις γνωρίζουμε ότι οι κοροναϊοί δεν επιβιώνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα πάνω στα αντικείμενα, όπως οι επιστολές ή τα δέματα».


Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Η Ταϊλάνδη δεν επιτρέπει την αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο Westerdam

Κορωνοϊός: 18 συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κορωνοϊός: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ - Πώς να προστατευθούμε


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης